Site icon Hetman News

Країни Центральної Азії закликають громадян не їздити до Росії

автостанція у Бішкеку (Киргизія)

Киргизстан і Узбекистан рекомендують відкласти подорожі до Росії. Багато тих, хто намагався у понеділок вилетіти до Москви з Туркменістану, не були допущені на борт літака. Після теракту в підмосковному концертному залі “Крокус Сіті Холл“, в якому звинуватили мігрантів з Центральної Азії, МЗС Киргизстану закликало громадян країни уникати поїздок до Росії, а при відвідуванні її – завжди мати при собі всі необхідні документи, пише golosameriki.com.

Влада Узбекистану випустила аналогічну рекомендацію для всіх узбецьких громадян, які перебувають в Росії або планують туди вирушити, повідомляють місцеві ЗМІ.

Радіо “Свободна Європа”/Радіо “Свобода” повідомило, що багато пасажирів, які намагалися вилетіти в понеділок до Москви зі столиці Туркменістану, не були допущені на борт літака. За словами радіостанції, працівники імміграційної служби та правоохоронні органи сказали їм, що це пов’язано з “недавнім терактом в Москві”.

Напад, скоєний збройними особами у камуфляжі в “Крокус Сіті Холл“, сприяв посиленню антимігрантських настроїв в Росії, зокрема стосовно працівників з переважно мусульманських країн Центральної Азії. Сім підозрюваних (це мешканці Таджикистану, а один із них – з Киргизстану), були затримані та поміщені під варту до суду.

Exit mobile version