Site icon Hetman News

Репресії проти інакодумців: В Росії хочуть порушити кримінальну справу проти Максима Галкіна за його антивоєнну позицію

Максим Галкін та Алла Пугачьова


В Росії продовжуються репресії проти відомих акторів та шоу-менів, які висловилися проти війни. Так, депутат від російської партії ЛДПР Луговой вимагає порушення кримінальної справи проти артиста Максима Галкіна за статтями про “фейки” щодо Збройних сил Росії та “дискредитацію” російської армії. Депутат Держдуми Андрій Луговой звернувся до Генпрокуратури РФ із проханням притягнути актора Максима Галкіна до кримінальної відповідальності. Про це він сам написав у Telegram в четвер, 28 грудня, повідомляє dw.com.

Російське видання РІА “Новости” повідомляє з посиланням на прес-службу Лугового, що кримінальну справу він вимагав розпочати за двома статтями КК: за “фейки” щодо Збройних сил Росії та за “дискредитацію” армії. Депутат від ЛДПР звернувся із депутатським запитом до генпрокурора Росії Ігоря Краснова з проханням провести перевірку на наявність в діях Галкіна складу злочину.

ЗМІ повідомляли про перевірку Галкіна і Пугачової з боку СК

Раніше видання “Верстка” повідомило з посиланням на інформаційний довідник з закритого звіту Слідчого комітету Росії, що МВС Росії проводило перевірку щодо Максима Галкіна і його дружини Алли Пугачової. Відносно Галкіна перевірка відбувалася за статтею про “фейки”, зазначено у документах. Матеріали про нього надійшли до СК у червні 2022 року. У довідці також зазначено, що він критикував дії уряду та Збройних сил РФ.

Матеріали на Пугачову надійшли до СК у грудні 2022 року, в них говориться, що вона розмістила в Інтернеті “очевидно хибну інформацію про використання Збройних сил Російської Федерації”. Джерело агентства ТАСС в правоохоронних органах стверджувало, що Слідчий комітет не знайшов підстав для порушення кримінальних справ щодо Пугачової і Галкіна.

У вересні 2022 року Мінюст включив Максима Галкіна до списку фізичних осіб-“іноземних агентів“.

Exit mobile version