Site icon Hetman News

Росія секретно розробляє в Китаї бойові безпілотники

БПЛА

Росія запустила в Китаї програму з розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України, повідомляє Reuters у своєму розслідуванні. Reuters посилається на європейські джерела в розвідках і документи, які потрапили до рук журналістів, передає bbc.com.

Як пише Reuters, Іжевський електромеханічний завод «Купол» (ІЕМЗ), дочірня компанія концерну «Алмаз-Антей», розробив і провів у Китаї льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою «Гарпія-3» за допомогою місцевих фахівців. Це випливає з доповіді, яку «Купол» направив російському Міноборони на початку цього року, стверджує агентство.

Пізніше «Купол» повідомив Міноборони, що може виробляти безпілотники, включаючи «Гарпію-3», у великих кількостях на заводі в Китаї для використання в «спеціальній воєнній операції» (так російська влада називає війну проти України).

«Купол», «Алмаз-Антей» та Міноборони не відповіли на запити Reuters. МЗС Китаю повідомило агентству, що не знає про такий проєкт, підкресливши при цьому, що в країні діють суворі заходи контролю за експортом дронів або безпілотних літальних апаратів.

Reuters у своїй публікації називає розроблювані безпілотники секретними.

Exit mobile version