Site icon Hetman News

Російську армію захлеснула хвиля дезертирства

російські дезертири

Диверсійно-розвідувальна група “Русич” б’є на сполох. Росіяни повідомляють, що російські сили не евакуюють поранених і вбитих із передових районів, що призвело до збільшення кількості дезертирів.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські сили відмовляються евакуювати своїх поранених і вбитих солдатів із передових районів, що спонукає частину російського персоналу відмовитися від виконання бойових завдань.

Російські війська продовжують скаржитися на нестачу озброєння та обладнання, яка нібито заважає проведенню успішного наступу на різних ділянках фронту в Україні.

Росіяни стверджують, що російська контрбатарейна дальність і точність відстають від можливостей українських сил. А також в них немає лазерного наведення снарядів “Краснополь” і безпілотників, щоб керувати ними.

Група “Русич” також відзначила, що російська реактивна система залпового вогню (РСЗВ) “ТорнадоС” менш стійка до радіоелектронної боротьби (РЕБ), ніж надані Україні американські системи HIMARS. Багато російських працівників купують власні комунікаційні технології, що ускладнює зв’язок між різними підрозділами, що використовують різні моделі технологій.

Група “Русич” може стикатися з цими проблемами з більшою інтенсивністю і частотою, ніж російські війська, оскільки це невелике і нерегулярне утворення, але ISW регулярно спостерігає, як інші російські підрозділи розповідають про подібні проблеми з контрбатарейними можливостями, зв’язком і евакуацією”, – йдеться у звіті.

Exit mobile version