Site icon Hetman News

У Росії заборонили фрази «Слава Україні» та «Героям слава»

прапор України з лозунгом "Слава Україні, Героям Слава"

Мін’юст Росії вніс Українську народно-революційну армію (УНРА), Українську повстанську армію (УПА), Українську народну самооборону (УНС) та Організацію українських націоналістів (ОУН) до «переліку нацистських організацій».

УПА, УНС та ОУН визнані в Росії екстремістськими організаціями та заборонені. Список під назвою “Перелік організацій, передбачених статтею 6 Федерального закону “Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій вітчизняній війні 1941 – 1945 років”, а також атрибутики та символіки цих організацій” опубліковано на сайті відомства.

Крім чотирьох організацій туди включено їхню атрибутику та символіку — зокрема, вітання «Слава Україні» та відповідь «Героям слава», а також тризуб князя Володимира (тризуб зображений у тому числі на гербі України).

Крім того, в ньому згадується емблема ОУН (крім тризубця) у вигляді чорного рівностороннього трикутника «підставкою вгору, на ньому червоний хрестомеч, на хрестомічі золотий тризуб», а також червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів.

Exit mobile version