Site icon Hetman News

Як Кремль збільшує фінансування своїх солдат-контрактників: Деталі та подробиці

російські солдати

У 2025 році Росія витратить ще більше коштів із бюджету на армію.

Російська влада збільшує фінансові заохочення для тих, хто бажає підписати контракт і воювати проти України, що свідчить про продовження Кремлем активних зусиль щодо прихованої мобілізації.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що уряд Росії планує виділити 90 мільярдів рублів ($948 мільйонів) на одноразові виплати для нових контрактників у період з 2025 до 2027 року.

“Федеральний уряд Росії пропонує одноразову виплату в розмірі 400 тисяч рублів ($4200) за підписання військового контракту, до яких додаються виплати від регіональних органів влади. У деяких регіонах вони нещодавно перевищили мільйон рублів.

Це вказує на те, що Кремль планує набрати 225 тисяч нових контрактників у період з 2025 до 2027 року, хоча поточні темпи набору малоймовірно збережуться, оскільки вони постійно зростають з 2022 року”, – зазначають в ISW.

Експерти також вказують, що за останні місяці російська влада значно підвищила фінансові стимули для контрактників.

За оцінками аналітиків, влада РФ стурбована тим, що теперішні зусилля з вербування дають менші результати.

ISW вважає, що існують середньострокові та довгострокові обмеження щодо кількості новобранців, яких можна залучити під час криптомобілізаційної кампанії. Підвищення фінансових стимулів навряд чи суттєво змінить ці обмеження”, – йдеться у звіті.

Раніше експерти зазначали, що Росія може мобілізувати до 60 тисяч людей щомісяця.

Exit mobile version