Site icon Hetman News

Над Балтійським морем за два дні виявили шість російських літаків

винищувач

У п’ятницю та суботу, 20 та 21 вересня, шість російських літаків були ідентифіковані над Балтійським морем. Про це повідомили Повітряні сили Латвії в суботу ввечері, передає eurointegration.com.ua з посиланням на Delfi.

Російські літаки не надали планів польотів і не увімкнули транспондери.

Розміщені в Латвії винищувачі НАТО Eurofighter здійснили виліт, порушників було попереджено та супроводжено.

Нагадаємо, Міністерство оборони Латвії повідомило у вівторок, що близько 9-ї години ранку поблизу державного кордону Латвії з Білоруссю було виявлено невідомий повітряний об’єкт, який наблизився до кордону і перетнув його на території Краславського краю. Для огляду району з бази в Ліелварде було піднято у повітря винищувачі патрульної місії НАТО, які не виявили підозрілих об’єктів у повітряному просторі Латвії.

Згодом військові повідомили, що невідомим “об’єктом” у небі Латгалії, через якого підняли винищувачі НАТО, виявилася зграя птахів.

Міноборони підкреслює, що Національні збройні сили разом із союзниками по НАТО продовжують стежити за ситуацією на східному кордоні, і після інциденту 7 вересня спостереження за повітряним простором було посилено.

Як повідомлялося, 7 вересня у Гайгалавській волості Резекненського краю впав російський безпілотник типу “Шахед“. Національні збройні сили спостерігали за його наближенням, але не ухвалили рішення збивати безпілотник або підіймати винищувачі НАТО, що викликало критику з боку громадськості.

Exit mobile version