Site icon Hetman News

Боротьба з проявами російського імперіалізму: Наліпки на автомобілях “Я руський/руська” поза законом у Латвії

наліпка " Я руський"

Розміщення провокаційних написів російською мовою на автомобілях є недопустимим, тому правоохоронні органи мають право наказати їх негайно видалити, заявили в Державній поліції Латвії. Зокрема, поліція пояснила, що мова йде про наліпки “Я руський” або “Я руська“.

“З урахуванням геополітичної ситуації на цей час, військових дій Росії проти України, а також загального контексту, будь-які відзначення військової агресії, включаючи розміщення на транспортних засобах потенційно провокаційних написів російською мовою, таких як “Я руський/Я руська“, таким чином, можливо, вихваляючи військову агресію або виражаючи підтримку воєнним злочинам, скоєними країною-агресором в Україні”, – йдеться в повідомленні Державної поліції, повідомляє delfi.lv.

Поліцейські можуть вимагати видалити такі наліпки негайно і також запитувати власника автомобіля, які були його цілі та мотивація.

“При виявленні правопорушення особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у зв’язку з вихваленням військової агресії чи воєнних злочинів. Державна поліція також одночасно закликає мешканців повідомляти, якщо були виявлені автомобілі з такими написами, подзвонивши в поліцію за номером 110“, – заявили в Державній поліції.

Exit mobile version