Site icon Hetman News

Румунія слідом за Болгарією хоче обмежити імпорт яєць та м’яса птиці з України

курятина

Міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу заявив, що на прохання румунських виробників звернувся до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт продукції птахівництва з України. Барбу вже підтримав пропозицію Болгарії на засіданні Ради Європейського Союзу 23 вересня цього року про заборону імпорту яєць з України та вже звернувся до Єврокомісії з проханням захистити європейських фермерів від демпінгових цін, які практикує Україна, передає eurointegration.com.ua.

«Існує необхідність втручання Європейської комісії щодо українського імпорту яєць і м’яса птиці, враховуючи, що наші фермери дотримуються певних умов у птахівництві, які тягнуть за собою набагато вищі витрати, ніж у фермерів за межами Європейського Союзу», – стверджує румунський міністр.

Він додав, що Бухарест очікує швидких рішень від Брюсселя, але в разі необхідності готовий застосувати механізм ліцензування імпорту, «який ми вже успішно застосували у випадку імпорту зернових, цукру та борошна».

Нагадаємо, що Європейський Союз зняв обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після повномасштабного воєнного вторгнення Росії.

Однак під час останнього його продовження навесні 2024 року ЄС створив механізм запобіжників для обмеження вільної торгівлі, якщо вона загрожує європейським виробникам

Exit mobile version