Site icon Hetman News

Жаба та два жуки стали причиною блокування проєкту ЄС з будівництва мосту в Румунії

жаба

Європейський проєкт з будівництва мосту через річку Сирет в Ботошанському районі Румунії було заблоковано через двох жуків та жабу, які входять до списку видів, що підлягають охороні. Таким чином, влада ризикує втратити фінансування ЄС на суму 8 мільйонів євро, повідомляє stirileprotv.ro.

Проєкт будівництва мосту через річку Сирет скоротив би відстань між населеними пунктами Редеуць і Дорохой на 20 кілометрів.

“Рада Ботошанського району разом із радою Сучавського району визначили технічні рішення для відновлення великих інвестицій на рівні двох районів. Ми маємо на увазі проєкт, який був заблокований протягом багатьох років, міст через Сирет.

Обидві ради підписали угоду, провели технічну експертизу, ми також підготували техніко-економічне обґрунтування для цього важливого для нас моста. Це інвестиції на суму приблизно 8 мільйонів євро, які блокуються через те, що на цій території мешкають два види жуків і один вид жаби.

На жаль, через занадто велику любов Європейської спільноти до цих двох жуків і жаби, інвестиції були заблоковані.

Лінії фінансування проходять повз нас, і наразі інвестиції такого роду, які потрібні всьому нашому співтовариству в обох районах, заблоковані”, – зазначили представники влади.

Міст був зруйнований під час Другої світової війни, його будівництво було відновлено в 1995 році, але припинено через відсутність коштів. Проєкт було відновлено лише минулого року адміністрацією районів Ботошані та Сучава.

Exit mobile version