Site icon Hetman News

СБУ заочно звинуватили журналістку Маргариту Сімонян у геноциді українців

Маргарита Сімонян

Служба безпеки України оголосила головного редактора RT Маргариту Сімонян підозрюваною у закликах до масового вбивства українських дітей та агітації за продовження ракетно-бомбових ударів по громадській інфраструктурі України.

Сімонян була заочно повідомлена, що вона є підозрюваною у злочинах за чотирма статтями Кримінального кодексу України: геноцид, порушення територіальної цілісності та недоторканності України, пропаганда війни, виправдання збройної агресії Росії.

“За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення Росії та воєнні злочини російських окупантів. Серед нових задокументованих злочинів фігурантки — публічні заклики Сімонян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Крім цього, російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по громадській інфраструктурі України.

Фігурантка регулярно розповсюджує кремлівські наративи у вигляді авторських повідомлень у власному Telegram-каналі та в ефірах російських телеканалів. Перш за все, мова йде про її участь у телевізійній передачі ще одного ворожого пропагандиста — Володимира Соловьова”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Exit mobile version