Site icon Hetman News

Голова ВООЗ: Кожні десять хвилин у Газі гине дитина

сектор Гази

Тедрос Аданом Гебрейесус виступив на Спецраді ООН і заявив, що система охорони здоров’я сектору Гази “поставлена на коліна”.

“Кожні десять хвилин в Газі вмирає дитина”, і система охорони здоров’я сектору “поставлена на коліна”. Це слова голови Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Аданома Гебрейесуса на Спецраді ООН.

За його даними, половина з 36 лікарень Гази та дві третини центрів первинної медичної допомоги не функціонують, а решта працюють за межами своїх можливостей.

Захистити медичні установи закликали і в Міжнародному Червоному Хресті.

“Я був готовий інформувати Раду про критичний дефіцит пального, продовольства та води. Але, чесно кажучи, зараз нас найбільше турбує пряма загроза життю всіх поранених та хворих”, — заявив голова Палестинського товариства Червоного Півмісяця.

Ізраїль фактично вважає лікарні розумними військовими цілями, оскільки під ними знаходяться тунелі бойовиків ХАМАС. З 7 жовтня ВООЗ підтвердила понад 250 атак на медичні установи в Газі та на Західному березі річки Йордан.

За словами палестинських лікарів, однією з основних проблем є дефіцит пального для генераторів. У Газі повідомили, що в лікарні Аль-Шіфа через це припинили робити операції. Як повідомили в підконтрольному ХАМАС Мінздоров’я анклаву, в інкубаторі помер один із новонароджених.

Exit mobile version