Site icon Hetman News

Шольц: Я не відправлятиму солдатів бундесверу в Україну

Олаф Шольц

epa10145324 German Chancellor Olaf Scholz addresses a joint press conference with the Czech prime minister (not pictured) following their meeting in Prague, Czech Republic, 29 August 2022. Scholz is on a one-day working visit to the Czech Republic. EPA/MARTIN DIVISEK Dostawca: PAP/EPA.

Війна Росії в Україні не повинна перетворитися на “війну між Росією і НАТО”, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. З цієї причини, як він обіцяв, німецькі солдати не будуть відправлені в Україну.

Олаф Шольц підтвердив категоричну відмову уряду Німеччини, яким він керує, відправляти німецьких військовослужбовців для участі в бойових діях в Україні. “Як федеральний канцлер Німеччини, я не буду висилати солдат наших Збройних сил в Україну”, – заявив Шольц у відеозверненні, опублікованому увечері у середу, 28 лютого, повідомляє dw.com.

“НАТО не є – і не буде – однією зі сторін цієї війни”, – підкреслив Шольц, зауваживши, що він не хоче, щоб війна Росії проти України “перетворилася у війну між Росією і НАТО”. Він додав, що позиція Берліна у цьому питанні – точно така ж, як і у його союзників. “І це означає: Німеччина не буде брати участь в війні!” – підкреслив Олаф Шольц.

Зараз у Європі обговорюється, що можна зробити для протистояння жорстокій агресивній війні Росії проти України, і Німеччина спільно з її партнерами та союзниками посилить підтримку Києва. “Зараз смілива українська армія найбільше потребує боєприпасів і зброї, особливо для протиповітряної оборони”, – вважає Шольц.

Заява Макрона про можливе відправлення військ країн Заходу в Україну

Обговорення в європейських країнах можливості відправлення військ західних держав в Україну було викликане резонансною заявою президента Франції Емманюеля Макрона на цю тему. “Сьогодні немає консенсусу щодо того, щоб офіційно відправляти сухопутні війська (в Україну. – Ред.), але в динамічному розвитку нічого виключати не можна”, – заявив він після саміту в Парижі з надання допомоги Україні, який відбувся 26 лютого.

Exit mobile version