Site icon Hetman News

У Швеції хочуть заборонити жебракувати

жебрак

Уряд Швеції доручив перевірити, чи існує можливість запровадження загальнонаціональної заборони на жебрацтво, яке, як стверджується, негативно впливає на окремих осіб і суспільство в цілому. Про це на пресконференції в понеділок, 30 вересня, розповів міністр юстиції Швеції Гуннар Стрьоммер, повідомляє eurointegration.com.ua.

Як пояснив Стрьоммер, у Швеції жебрацтво не було поширеним до 2010-х років, коли зросла кількість приїжджих з інших країн ЄС. Люди, які жебракують, часто живуть у важких умовах і не мають належного соціального захисту.

“Попереднє розслідування показало, що жебрацтво рідко призводить до роботи, а веде лише до короткострокових засобів до існування, що ризикує закріпити й без того вразливе становище”, — зазначили в уряді Швеції.

Там також вказали на ризик того, що жебраків можуть використовувати злочинні угруповання у своїх цілях.

Уряд Швеції вирішив призначити уповноваженого представника, який до червня 2025 року має підготувати звіт щодо можливості запровадження загальнонаціональної заборони на жебрацтво.

“З огляду на обмеження чинної нормативно-правової бази, уряд вважає, що є підстави дослідити, чи добре працює нинішня система, чи є підстави розширити можливості протидії жебрацтву та людям, яким завдають шкоди у Швеції”, — пояснив голова Мін’юсту Швеції.

Варто зазначити, що заборона на жебрацтво була передвиборчою обіцянкою ультраправої партії “Шведські демократи”, яка не входить до чинного уряду Швеції, але підтримує його під час голосувань

Exit mobile version