Site icon Hetman News

У Словаччині до протестів проти аграрної політики ЄС мають намір приєднатися 4 тис. фермерів

трактори

Приблизно 4 тисячі словацьких фермерів планують приєднатися до загальноєвропейських протестів проти аграрної політики ЄС 22 лютого.

Як повідомляє Report, про це заявив журналістам голова Словацької сільськогосподарської та продовольчої палати Еміль Махо.

“Ми приєднуємося до запланованих на 22 лютого загальноєвропейських протестів фермерів. Ми хочемо висловити незгоду з тим, що ЄС провалюється в чорну діру. У ній Європа і, звісно, Словаччина будуть імпортувати не лише соєві боби, а й м’ясо. На цей час [для участі в протестах] зареєструвалися 4 000 аграріїв з 2 200 одиницями сільськогосподарської техніки. Протести відбудуться в 37 населених пунктах. Фермери будуть знаходитися і на КПП [на наземних кордонах] республіки”, – сказав Махо.

Фермери, зокрема, планують зупинити рух у КПП біля міста Голич на кордоні з Чехією та у КПП біля міста Трстен на кордоні з Польщею. Туди до них приєднаються чеські, угорські та польські колеги, які також 22 лютого організують акції незгоди з аграрною політикою ЄС.

Exit mobile version