Site icon Hetman News

Майже мільйон безпритульних осіб мешкають на вулицях міст Європейського Союзу

безпритульні

Минулого року в Європейському Союзі принаймні 895 тисяч осіб були безпритульні. Проблему бездомності в ЄС погіршила війна Росії проти України.

У 2022 році в Німеччині було зареєстровано 84 тисячі безпритульних, а в Іспанії – понад 28 тисяч. Такі дані містяться у звіті благодійної організації FEANTSA.

Заступник директора FEANTSA Рут Оуен:

“Кількість ночуючих на вулиці в Парижі становила 2598, а в Барселоні – 1063. Це на 30% більше порівняно з останньою оцінкою, проведеною у 2019 році. За попередні 10 років кількість безпритульних зросла там на 70%. Це структурно зростаюча проблема в Євросоюзі”.

Така тенденція загострилася російським вторгненням в Україну, яке завдало тяжкої шкоди економіці ЄС. Інфляція та криза вартості життя вплинули на доступність таких життєво важливих речей, як енергія та продукти харчування. Це означає, що найбільше постраждали самі бідні сім’ї. Крім того, служби, які надають допомогу безпритульним, самі зазнали великих втрат через інфляцію і, особливо, через зростання цін на світло і тепло.

У 2021 році було створено Європейську платформу для боротьби з бездомністю з метою викорінення цього явища до 2030 року.

Заступник директора FEANTSA Рут Оуен:

“Необхідно, щоб Євросоюз перетворив цю платформу, яка є відмінним початком, в реальний форум для досягнення прогресу в забезпеченні житлом. Туди повинні стікатися дані про приваблення коштів Євросоюзу до вирішення проблеми бездомності”.

Але поліпшення у цій сфері відбувається повільно. У звіті показано, що лише дві з 27 країн-членів ЄС досягли прогресу в боротьбі з бездомністю: Данія і Австрія.

Exit mobile version