Site icon Hetman News

Bloomberg: Допомога США посилить оборону України, але її недостатньо і вона не переламає перебіг війни

військовий Хаммер

Новий пакет допомоги від США на суму понад 60 мільярдів доларів сприятиме зміцненню ефективності оборони та забезпечить надто необхідний період відпочинку українським захисникам, але цього недостатньо для кардинальної зміни ситуації на фронті. Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Зокрема видання зауважує, що багато від чого залежатиме від темпів поставок американської допомоги на фронт. Протягом шести місяців затримки голосування за пакет у Конгресі українські військові стикалися зі значним дефіцитом боєприпасів та живої сили. Зі свого боку цією ситуацією скористалися російські військові.

За словами наукового співробітника київського Національного інституту стратегічних досліджень Миколи Белескова, нова допомога від США дозволить Збройним силам України відпочити, сповільнити темпи просування російських військ, забезпечити якіснішу оборону та значно зменшити втрати. Однак для більш активного просування української армії потрібна додаткова допомога. І перспектива її отримання є проблематичним питанням, зважаючи на опір республіканців у Конгресі.

“Питання полягає в тому, чи буде допомога та у якому обсязі у 2025 році та пізніше, оскільки стратегія Путіна полягає в очікуванні”, — сказав Белесков.

Тим часом джерело видання відзначило, що на цьому тижні Німеччина має намір збільшити тиск на партнерів в Європі, зокрема на Францію та Італію, стосовно подальших поставок Україні засобів протиповітряної оборони та їх компонентів.

20 квітня в Палаті представників Конгресу США затвердили проєкт закону про допомогу Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Тим часом цей документ ще повинні затвердити в Сенаті, після чого його повинен підписати голова Білого дому Джо Байден.

Під час розгляду законопроєкту відхилили всі поправки, зокрема від конгресвумен Вікторії Спартц та Марджорі Тейлор Грін — остання виступала проти будь-якої допомоги Україні.

З цього приводу керівник більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що Сенат буде голосувати за допомогу Україні 23 квітня.

Exit mobile version