Site icon Hetman News

Bloomberg передбачив кінець епохи дешевих бургерів у США

бургер

Бургери в ресторанах США стають делікатесом для пересічних американців — їх вартість зростає протягом кількох років поспіль, пише Bloomberg Businessweek. Рекордне подорожчання яловичини та інфляція можуть призвести до завершення епохи дешевих бургерів.

За даними Businessweek, у другому кварталі 2024 року середня ціна бургера в США зросла до $8,41 (+16%). У McDonald’s вартість «Біг Мака» (без картоплі та напою) у червні досягла $5,29 (+21%). На цьому фоні в країні вперше з 2020 року зафіксовано зниження обсягів продажів фастфуду.

Малозабезпечені американці стали рідше відвідувати McDonald’s — за останні чотири роки продажі в мережі знизилися на 0,7%. Щоб залучити клієнтів, McDonald’s та інші мережі швидкого харчування влаштовують акції, але це не вирішує основної проблеми — постійного зростання цін на яловичину.

Фунт яловичого фаршу в США у серпні коштував $5,58 ($12,3 за кілограм). Рекордне зростання пов’язане зі скороченням поголів’я великої рогатої худоби в країні.

Експерти пояснюють ситуацію наслідками посухи 2020 року, коли скотарі масово відправляли тварин на забій через подорожчання кормів. Сьогодні додатковий вплив мають високі відсоткові ставки та експлуатаційні витрати. Фермери не впевнені, чи відновиться цей сегмент сільського господарства, і навіть у разі покращення немає гарантій, що ціни на яловичину знизяться, констатує Businessweek.

Exit mobile version