Site icon Hetman News

Держдеп: Україна не попереджала про дії у Курській області, вони не порушують політику США

логотип держдепу США

Представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Штати не отримували від України попереджень про які-небудь операції в Курській області Росії.

Про це він сказав на брифінгу в середу, 7 серпня, повідомляє eurointegration.com.ua.

Міллер підтвердив, що США не отримували попереджень про можливі операції на російській території, додавши, що “в тому, що Україна не повідомляє нам про свою точну тактику перед її виконанням, немає нічого незвичайного”.

“Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм засоби та консультуємо їх. Але коли мова йде про щоденну тактику, про щоденні удари, іноді ми спілкуємося з ними, іноді – ні. І доречно їм самим приймати відповідні рішення”, – зазначив він.

Представник Держдепу водночас ухильно відповів на запитання, чи порушують дії нібито українських сил у Курську заборону США на удари американською зброєю по території Росії, підкреслюючи, що політика Вашингтона в цьому плані не змінилася.

“Відповім так. Нічого в нашій політиці не змінилося, і тими діями, які вони (українці. – Ред.) зараз здійснюють, вони нашу політику не порушують”, – сказав Міллер на брифінгу.

З вівторка, 6 серпня, росіяни повідомляють про спроби України прорватися на територію Курської області. Російські пропагандисти та так звані “воєнкори” стверджують, що українські сили в прикордонній зоні.

Володимир Путін назвав ситуацію в Курській області “провокацією”.

Представник Європейської комісії з зовнішньополітичних питань Петер Стано заявив, що Україна має право на самозахист, у тому числі й удари по російській території.

Українська сторона події в Курській області поки офіційно не коментувала.

Exit mobile version