Site icon Hetman News

Космічні сили США побоюються, що Китай може завдати удару з Місяця

китайці на місяці

Американський військовий висловив обурення тим, що Китай може не дотримуватись домовленостей у сфері космосу. Бригадний генерал Космічних сил США, командувач Індо-Тихоокеанським підрозділом Ентоні Масталір, висловив занепокоєння щодо того, що Китай може використовувати Місяць для ударів, пише focus.ua з посиланням на Futurism.

За словами американського військового, Китай може не дотримуватись 10-річної угоди у сфері космосу, яка вимагає від усіх країн світу використовувати космос лише на користь людства.

“З військової точки зору мене цікавить, чи існують вектори нападу, які ми не врахували або які нам необхідно розглянути”, – говорить Масталір.

Він назвав дві основні області, які стурбовані для США. Перша знаходиться поза геостаціонарною орбітою, де зазвичай працюють супутники, а друга – навколомісячний простір. Беручи до уваги кількість супутників на орбіті, які виконують абсолютно різні завдання, досить логічно турбуватися про їхню безпеку.

Оскільки Космічні сили протистоять різноманітним загрозам, їм необхідно зосередитися на тому, чи можуть земні конфлікти вийти за межі планети.

“Земні конфлікти, як ми сподіваємося, ми зможемо стримати, але стає все більш очевидним те, що вони рано чи пізно вийдуть за межі нашої планети. У майбутньому все може змінитися, зараз мене більше турбує такі нові точки, як присутність на Місяці – це вплине на потенційні вектори атаки на більш звичну навколоземну орбіту”, – зазначає Масталір.

Він не один у своїх опасіннях щодо амбіцій Китаю, які зростають з планами США повернутися на Місяць протягом кількох років.

У свою чергу, Китай спростовує заяви США про те, що Місяць може бути використаний у військових цілях. Так, представник Міноборони Китаю звинуватив США в “використанні так званих загроз з боку інших країн як приводу для розширення своєї військової потужності”.

Exit mobile version