Site icon Hetman News

Пентагон: Без допомоги США ЗСУ доведеться вирішувати, які міста утримувати

прапор США

Без нової військової допомоги від США Збройним Силам України доведеться вирішувати, які міста вони можуть утримувати за наявних ресурсів. Таку думку висловила на брифінгу для ЗМІ у вівторок, 20 лютого, заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє dw.com.

“Якщо запит на додаткове фінансування (військової допомоги Україні. – Ред.) не буде схвалений (Конгресом США. – Ред.), Україні доведеться робити вибір і приймати рішення щодо того, які міста вони зможуть утримувати з тими ресурсами, які вони мають зараз, і з тим, що партнери продовжать їй відправляти”, – сказала вона.

“Я не можу передбачити, це будуть рішення українців, про які вони можуть говорити. Зараз йде критично важлива боротьба за їхнє життя і країну, тому ми потребуємо фінансування негайно. Це сигнал тривоги, який звучить з жовтня”, – підкреслила представниця Пентагону.

При цьому вона назвала відступ ЗСУ з Авдіївки “стратегічним”, вжитим з метою збереження артилерії та снарядів, яких зараз гостро не вистачає Україні.

Суперечки в Конгресі США щодо допомоги Україні

Нового фінансування військової допомоги Україні, яка вже два роки протистоїть російській агресії, не можуть узгодити в Конгресі США з осені 2023 року. 13 лютого контрольований демократами верхній палац американського парламенту, Сенат, схвалив законопроєкт про виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі 95,3 млрд доларів. Києву з них повинні будуть передати 60,06 млрд доларів.

Однак цей документ може не пройти Палату представників, де більшість має Республіканська партія. Спікер нижньої палати Конгресу Майк Джонсон вже заявив, що законопроєкт у його нинішньому вигляді – свідомо непрохідний, оскільки в ньому не прописано фінансування заходів з посилення захисту південного кордону США, на чому наполягають республіканці.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг також закликав Конгрес США якнайшвидше затвердити 60-мільярдний пакет військової допомоги Києву. Чим довше США відтягують з наданням допомоги, тим більше українців загине на фронті, попередив він.

Exit mobile version