Site icon Hetman News

Співробітник ВПС США зливав секрети подрузі з України через сайт знайомств

Пентагон

Цивільний співробітник ВПС США затриманий під звинуваченням у розголошенні секретної інформації. За даними слідства, 63-річний Девід Слейтер передавав інформацію, пов’язану з війною в Україні, через службу онлайн-знайомств. Про це йдеться у прес-релізі, розміщеному на сайті Мін’юсту США в понеділок. Слейтер служив у армії США і вийшов у відставку у званні підполковника, повідомляє dw.com.

Після цього він працював у Стратегічному командуванні збройних сил США (USSTRATCOM) на авіабазі Оффатт в штаті Небраска і приблизно з серпня 2021 року по квітень 2022 року мав доступ до секретної інформації – зокрема, був присутній на брифінгах, присвячених війні РФ проти України, йдеться в прес-релізі.

За інформацією Мін’юсту США, отриману на цих брифінгах інформацію Слейтер передавав через службу онлайн-знайомств особі, що видає себе за жінку, яка проживає в Україні.

Співрозмовник Слейтера регулярно просив його видати йому секретні дані, називаючи його в особистій переписці “улюбленим таємним розвідником” і “секретним агентом”. Зокрема, працівник USSTRATCOM надав “українці” розвіддані про військові цілі та військовий потенціал Росії, пов’язані з її нападом на Україну.

Перше судове засідання у справі Слейтера призначено на 5 березня. Йому загрожує до 10 років ув’язнення та до 250 тис. доларів штрафу за кожним пунктом звинувачення.

Exit mobile version