Site icon Hetman News

США запропонували Греції $200 млн в обмін на військову допомогу для України

прапори США та Греції


Держсекретар США Ентоні Блінкен направив листа прем’єр-міністру Греції Кіріакосу Міцотакісу, в якому йдеться про розширення співпраці у сфері безпеки між Афінами та Вашингтоном. “Ми продовжуємо цікавитися оборонними можливостями, які Греція може передати чи продати Україні. Якщо ці можливості будуть цікавити Україну, в очікуванні оцінки їхнього статусу та вартості з боку уряду США, ми можемо розглянути можливості для потенційного додаткового фінансування іноземних збройних сил на суму до 200 млн доларів для Греції”, – йдеться у листі Блінкена, повідомляє delo.ua.

Пізніше видання Kathimerini повідомило, що політичне і військове керівництво вже надало необхідні вказівки, щоб застарілі системи та обладнання, які більше не використовуються грецькою армією, могли б бути передані Україні для забезпечення ресурсів для нових програм озброєнь.

Також у листі Блінкена йдеться про інші напрямки співпраці з Грецією, зокрема, що Конгрес США повинен розглянути можливість продажу країні до 40 винищувачів F-15 та трьох морських патрульних суден.

Водночас держсекретар відзначив, що оборонна торгівля США з союзниками по НАТО є фундаментальним компонентом зусиль з посилення європейської безпеки та укріплення спільної стриманості та обороноздатності Альянсу.

Exit mobile version