Site icon Hetman News

Світові ціни на кукурудзу рекордно впали

Кукурудза

Ф’ючерси на кукурудзу продовжили падати, торгуючись близько трьохрічного мінімуму через прогнози щодо рекордного врожаю кукурудзи в США, який перевищив попередні рекорди. Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі ціни на кукурудзу на Чиказькій товарній біржі становлять $4,6325 за бушель. При цьому мінімальна ціна була зафіксована 29 грудня 2020 року і склала $4,6175.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що найбільший врожай в Америці складає 15,234 мільярда бушелів, що перевищує прогнози аналітиків та попередній рекорд 2016 року у 15,148 мільярда.

Видання зазначає, що значні запаси у провідного світового виробника свідчать про те, що тепер увага переходить на майбутній врожай ключового виробника, Бразилії, а також на глобальний попит на кукурудзу в США.

Щодо інших товарів, ф’ючерси на соєву олію піднялися третій день поспіль у Чикаго. Соя торгується стабільно після зростання на 0,3%.

Найбільший у світі трейдер сільськогосподарських культур Cargill заявив, що Китай тільки що здійснив величезну закупівлю сої у США, що підкреслює позитивний імпульс на ринку олійних культур.

У вівторок та середу азійська країна поспішила отримати понад 3 мільйони метричних тонн американської сої.

Exit mobile version