Site icon Hetman News

50 депутатів Європарламенту звернулися до влади Грузії з проханням перевести Михайла Саакашвілі на лікування до Європи

Приблизно 50 депутатів Європарламенту звернулися до влади Грузії з листом, у якому просять перевести колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі на лікування до Європи, повідомляє “Грузія Online“.

Адресатами звернення є президент Грузії Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі та голова парламенту Шалва Папуашвілі.

“Ми, нижчепідписані члени Європарламенту, висловлюємо глибоке занепокоєння і тривогу з приводу тривожних візуальних доказів з Інтернет-засідання суду, які однозначно відображають швидке і важке погіршення стану здоров’я колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Вочевидь, що теперішне становище г-на Саакашвілі викликає глибоку тривогу щодо можливих серйозних наслідків і загрози життю”, – йдеться у листі.

За словами депутатів Європарламенту, будь-яка подальша інтеграція між Грузією та ЄС базується на фундаментальних гуманітарних принципах, включаючи базове людське співчуття і право кожної людини на отримання належної медичної допомоги.

Михайло Саакашвілі прокоментував цей лист на своїй сторінці у Facebook: “Я хотів би подякувати депутатам Європарламенту за їх велику солідарність. Подивіться, як тут зранку психують говорячі голови російського уряду – здається, занепокоєні люди дзвонили прямо з Москви. Жодні репресії, навіть загроза смерті, не зможуть зупинити мою боротьбу за свободу, за Європу, за перемогу України, за повернення Грузії на шлях розвитку і успіху”.

Exit mobile version