Site icon Hetman News

Австралійський вчений розробив революційний імплантат для людських колін

Ортопед Нік Хартнелл з Університету Маккуорі (Австралія) запропонував використовувати сухожилля кенгуру, щоб відновлювати тканини людини.

Згідно з даними, після кількох років досліджень Хартнелл та його команда створили ксенотрансплантат для відновлення після травм, таких як розрив передньої хрестоподібної зв’язки (анатомічне утворення в середині колінного суглоба між стегновою та великою гомілковою кістками – ред.). Для його виготовлення були використані сухожилля кенгуру.

“Я завжди говорив, що кенгуру – найвеличніші атлети природи”, – зауважує Хартнелл.

Доктор обґрунтовував свій вибір тим, що ці тканини надзвичайно міцні та доступні. Сухожилля кенгуру є побічним продуктом харчової промисловості.

Питання доступності трансплантату вважається одним із головних у цій галузі. Щороку лише в США фіксується 200 000 випадків розривів зв’язок. Зазвичай лікарі беруть тканини для імпланта у самого пацієнта, але це приносить зайві болісні відчуття та збільшує період відновлення. Також можна використовувати фрагменти померлих людей. Проте цей метод пов’язаний із високою ймовірністю відторгнення та довгим періодом відновлення.

Exit mobile version