Site icon Hetman News

Доповідь: У світі, як і раніше, голодують 733 млн осіб

люди з порожніми тарілками

Більшість із них живуть в Африці на південь від Сахари та в Південній Азії. Про це йдеться в щорічному звіті “Світовий індекс голоду“, представленому у четвер, 10 жовтня, у Берліні німецькою благодійною організацією “Допомога людям, які голодують у світі” (Welthungerhilfe). Згідно з її даними, 2,8 мільярда жителів Землі сьогодні не можуть дозволити собі повноцінне здорове харчування. У 36 країнах ситуація з недоїданням описується як “серйозна”, а в шести – як “дуже серйозна”. Виробництву та постачанню продуктів харчування заважають збройні конфлікти, такі як громадянська війна в Судані, а також негативні наслідки глобальних змін клімату, зазначають автори документа, передає dw.com.

У звіті Welthungerhilfe підкреслюється, що жінки частіше страждають від недоїдання, ніж чоловіки.

“Дискримінаційні норми та насильство обмежують їхній доступ до ресурсів і здатність справлятися з кризами. Покращення їхніх можливостей може стати важливим важелем для подолання застою в боротьбі з голодом”, – пишуть німецькі експерти.

Президент Welthungerhilfe Марлен Тіме звинуватила світову спільноту в тому, що вона приділяє недостатньо уваги вирішенню проблеми голоду, через що прогрес у цій сфері відбувається надто повільно. У 2022 році, за даними німецької благодійної організації, понад 800 мільйонів людей у світі голодували.

Exit mobile version