Site icon Hetman News

Дослідження: Збитки від стихій у світі дорівнюють 200 мільярдам доларів

лісова пожежа

Глобальні економічні збитки від повеней, тропічних циклонів, сніжних бурь та конвективних бурь можуть становити 200 млрд доларів (або 185 млрд євро) щороку. Таку оцінку у середу, 28 лютого, оприлюднили дослідники Swiss Re Insitute — аналітичного підрозділу швейцарської страхової компанії Swiss Re, повідомляє dw.com.

Враховуючи дані за 2022 рік, автори звіту проаналізували можливі економічні наслідки чотирьох вищезазначених видів стихійних лих для 36 країн світу і прийшли до висновку, що найбільш серйозними вони є для Філіппін, де щорічні втрати можуть складати до 3% ВВП країни.

На другому місці за обсягом потенційних збитків від природних катастроф відносно економічного обсягу країни — США з рівнем 0,38% ВВП. Далі йдуть Таїланд, Австрія та Китай. Німеччина у цьому списку на 14 місці з потенційним збитком на рівні 0,14% ВВП.

З погляду абсолютних показників найбільші економічні збитки від природних катастроф ймовірні для США. Вони оцінюється на рівні 97 млрд доларів щороку. Даних щодо Росії в аналізі немає.

“Зміна клімату призводить до збільшення кількості суворих погодних явищ і, отже, стає все більш серйозним економічним тягарем”, — заявив головний економіст Swiss Re Жером Жан Хегели.

Зазначається, що при оцінці збитків враховувався його повний обсяг, а не лише збиток для страхового майна. При цьому розглядались наслідки лише чотирьох стихійних лих. За думкою експертів Swiss Re Insitute, в результаті зміни клімату у майбутньому обсяг збитків від природних явищ може зрости.

Exit mobile version