Site icon Hetman News

Екологічна катастрофа в Індонезії: Уряд будує нову столицю через екологічні проблеми в Джакарті

Мешканці Джакарти давно скаржаться на токсичне повітря та відповідні симптоми через постійний рух транспорту, промисловий дим та вугільні електростанції.

У 2021 році було подано та виграно колективний громадянський позов з вимогою до уряду прийняти заходи щодо боротьби із забрудненням повітря. У рішенні суду було сказано, що президент Джоко Видодо має встановити національні стандарти якості повітря для захисту здоров’я людей, а міністр охорони здоров’я та губернатор Джакарти повинні розробити стратегію по боротьбі із забрудненням повітря.

Однак, співзасновник додатка для контролю якості повітря Nafas Indonesia Натан Рустанді вказує, що рівень забруднення лише продовжує погіршуватися.

Відповідаючи на питання щодо проблеми забруднення в Джакарті, президент Видодо сказав журналістам, що рішенням буде перенесення столиці країни з Джакарти в Нусантару, яку його уряд зараз будує з нуля на острові Борнео.

Вже наступного року Індонезія оголосить Нусантару своєю новою столицею, і туди повинні переїхати не менше 16 000 державних службовців, військових та поліцейських. Що робити рештам мешканців поки ще діючої столиці, він не уточнив.

Exit mobile version