Site icon Hetman News

Китай відмовився закуповувати російську пшеницю

Незважаючи на прохання Путіна, Китай відмовився закуповувати російську пшеницю. Рекордний врожай зерна, зібраний російськими сільськогосподарськими підприємствами минулого року, виявився непотрібним для найбільшого торгівельного партнера Московії.

Китай, який збільшив закупівлі з РФ практично всіх видів природних ресурсів – від нафти та газу до вугілля і металів – відмовляється закуповувати пшеницю російського виробництва, незважаючи на численні прохання, висловлені президентом Володимиром Путіним.

За підсумками січня-квітня Китай імпортував 6 мільйонів тонн пшениці – на 60% більше, ніж рік тому. Але російські поставки склали всього 30 тисяч тонн, або нічого не значні 0,5% від імпорту, вказує Bloomberg з посиланням на дані митниці КНР.

Зерно не потрапило в широкий “шопінг-лист” Китаю, хоча його закупівлі обговорювалися на зустрічі Путіна і Сі Цзіньпіна в Москві в кінці березня. “Існують можливості для значного нарощування в КНР м’яса, зерна та інших категорій товарів”, – заявляв президент РФ після переговорів.

Але після двох місяців зрушити процес з мертвої точки так і не вдалося. Замість російської пшениці Китай віддає перевагу австралійській (59%), канадській (18%) і американській (9%).

Exit mobile version