Site icon Hetman News

Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок відверто розчарована слабким впливом санкцій на економіку Росії

Міністр закордонних справ Німеччини Аннелена Бербок висловила розчарування тим, що економічні санкції, введені західними країнами проти Росії через її агресію проти України, виявилися недостатньо ефективними.

“Насправді, економічні санкції повинні мати економічний вплив. Проте це не так. Тому що логіка демократичних країн не діє в авторитарних країнах”, – цитують слова Бербок з книги журналіста Штефана Ламбі “Серйозна ситуація. Управління країною під час війни“, яка побачила світ 24 серпня, повідомляє DW.

“Ми виявили, що за допомогою раціональних рішень, раціональних заходів, які узгоджують між собою цивілізовані уряди, цю війну завершити не вдасться”, – сказала глава німецької дипломатії.

За даними Ламбі, інтерв’ю з Бербок було записано 10 липня 2023 року. Письменник і документаліст у супроводі знімальної групи спостерігав за роботою членів уряду Німеччини “світлофорного” формату з дня їх присяги в бундестагу 8 грудня 2021 року. Очікується, що фільм на цю тему буде показано по німецькому телебаченню вже після виходу книги – 11 вересня.

“Після нападу на Україну західні союзники ввели проти Росії масштабні економічні санкції. Попри це, російська економіка зростає, тоді як німецька економіка на початку року опинилася в рецесії”, – констатують автори агентства dpa. Тим часом вони вказують і на те, що, на думку західних економістів, зростання ВВП Росії пов’язане в першу чергу з режимом економіки воєнного часу та масштабним виробництвом озброєнь та боєприпасів. “Стійким такий ріст економіки не є”, – підкреслюється у публікації.

Exit mobile version