Site icon Hetman News

Кримінальний рекорд: Вилучена найбільша партія кокаїну за всю історію Іспанії

Національна поліція Іспанії повідомила, що в ході операції, проведеної в співпраці з податковими та митними органами, було вилучено майже 9,5 тонн кокаїну. Це найбільше вилучення наркотиків в історії країни.

Велика партія наркотиків була виявлена в порту Альхесірас, прихована в коробках з бананами в морському контейнері, який прибув з Еквадору.

Операція стала результатом розслідування діяльності злочинної мережі в Еквадорі, яка, як виявилося, займалася постачанням кокаїну з Південної Америки до Європи.

Розслідування показало, що організація діяла через компанію в Мачале (Еквадор), яка займалася міжнародною торгівлею бананами. Через цю компанію злочинна група відправляла морські контейнери з кокаїном декільком компаніям в Іспанії, які контролювали деякі з її членів.

Поліція встановила, що група мала матеріально-технічні можливості для відправки до 40 контейнерів на місяць, деякі з яких містили кокаїн. Слідчі почали перевіряти контейнери, відправлені мережею, і виявили партію з 15 контейнерів, які мали прибути в Європу в початку серпня.

Під час огляду контейнерів агенти виявили в одному з них 9,436 кг кокаїну. За словами поліцейських, на числені упаковки кокаїну було нанесено понад 30 різних логотипів, що відповідали європейським злочинним групам, які мали бути отримувачами.

Exit mobile version