Site icon Hetman News

Мілітаризація у Московії: Держдума затвердила призовний вік з 18 до 30 років

У вівторок, 25 липня, Держдума РФ прийняла в третьому, остаточному читанні закон, згідно з яким вік призову громадян на військову службу в РФ з 1 січня 2024 року становитиме від 18 до 30 років.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов запевнив, що ті, кому виповниться 27 років до 31 грудня 2023 року, не підпадуть під дію закону про підвищення призовного віку. Незалежні експерти висловлюють сумніви щодо цієї заяви.

Згідно із прийнятим законом, “запас Збройних сил РФ” формується з числа громадян, які не проходили військову службу у зв’язку з наданням відстрочок від призову на військову службу або скасуванням призовної комісії суб’єкта РФ рішення нижчестоящої призовної комісії у зв’язку з досягненням ними віку 30 років. Раніше російські парламентарії обговорювали варіант закону, коли підвищення верхнього призовного порогу означало і підвищення нижнього порогу, але в кінцевому підсумку була прийнята версія, за якої призов в армію починається з 18 років.

Влада РФ веде агресивну війну проти України. Призов до російської армії, а особливо підписання контракту, із великою ймовірністю означає потрапляння на фронт.

Exit mobile version