Site icon Hetman News

Німецький збройний концерн Rheinmetall передасть Україні додаткову бронетехніку

Німецький збройний концерн Rheinmetall, поза контрактами з урядом Німеччини, готується надіслати в Україну додаткову броньовану техніку. Про це повідомлено Міністерством оборони ФРН, повідомляє Укрінформ.

Представник відомства заявила, що згадані (в повідомленнях ЗМІ) транспортні засоби є доповненням до вже раніше оголошених.

За її словами, в рамках останнього саміту НАТО у Вільнюсі Німеччина оголосила, що в Україну буде поставлено більше танків Leopard 1 A5.

“Мова йде про 25 танків Leopard 1 A5, п’ять броньованих евакуаційних машин і дві навчальні броньовані машини. З цією метою Федеральний уряд уклав контракт з Rheinmetall“, – відзначила представник німецького оборонного відомства.

Інформацію про те, що концерн Rheinmetall планує поставити в Україну більше бойових танків, для чого закупив у бельгійської компанії OIP Land Systems 50 танків Leopard, повідомило видання Handelsblatt, а потім інші ЗМІ.

Зазначається, що танки планується переобладнати для використання у війні. Роботи будуть проводитися в Німеччині на підприємствах Düsseldorf Rheinmetall Group.

Керівник OIP Land Systems Фредді Верслис повідомив британській газеті The Guardian, що він продав 49 танків “іншій європейській країні”. За його словами, може пройти до шести місяців, перш ніж танки будуть на полі бою в Україні. Деякі бельгійські танки Leopard 1 перебувають у такому поганому стані, що можна використовувати лише деякі частини окремих машин. Отже, кількість танків, які можуть бути поставлені, зменшується приблизно до 30.

Як пише Handelsblatt, Rheinmetall спочатку хотів купити танки Leopard 1 у швейцарської збройової компанії Ruag, щоб потім передати їх Україні. Проте, оскільки Швейцарія не надавала жодних дозволів на експорт через свої закони про нейтралітет, концерн шукав інші варіанти.

Exit mobile version