Site icon Hetman News

NYT: Білий дім обговорює питання постачання Україні ракет ATACMS

Білий дім проводить закриті дискусії щодо можливого постачання в Україну дальньомірних ракет ATACMS, повідомляє New York Times з посиланням на двох американських та одного європейського посадовця.

За словами співрозмовників видання, які висловлюються на умовах анонімності, йдеться про постачання кількох керованих ракет класу “земля-земля”, які були зарезервовані для реагування на інші загрози безпеки.

У травні Великобританія відправила до України крилаті ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow, а Франція на саміті НАТО у Вільнюсі обіцяла поставити ідентичні ракети повітряної базування SCALP.

Київ давно просить надати ракети ATACMS, дальність дії яких становить близько 300 км, що приблизно на 60 км більше, ніж у Storm Shadow та SCALP.

Представники Пентагону стверджують, що американський арсенал ATACMS порівняно невеликий, і ракети були задіяні в інших військових планах Пентагону, зокрема на Корейському півострові.

З початку розробки ракети у 1980-х роках було виготовлено всього близько 4 тисяч екземплярів, заявила у вівторок представниця компанії Lockheed Martin.

Exit mobile version