Site icon Hetman News

Перші американські танки Abrams прибудуть в Україну у вересні, – повідомляє Politico

Уряд США сподівається, що перші танки Abrams надійдуть в Україну у вересні 2023 року, повідомило видання Politico.

У серпні планується відправити декілька танків Abrams до Німеччини, де вони пройдуть остаточний ремонт та модернізацію. Коли цей процес буде завершено, перша партія Abrams вирушить до України, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна“.

За даними видання Politico, адміністрація Джо Байдена намірена якомога швидше доставити Україні більше обіцяної зброї для надання допомоги в контрнаступі та зміцненні оборони країни у довгостроковій перспективі. Зазначається, що перша партія буде складатися з 6-8 танків. Всього США планують відправити 31 танк.

Перед тим, як ЗСУ зможуть розпочати експлуатацію танків, вони повинні пройти 10-тижневий курс навчання на 31 навчальному танку на армійській базі Графенвер у Німеччині. За словами джерела в Пентагоні, українські танкісти мають закінчити навчання на Abrams у серпні.

За словами джерел, перші танки можуть прибути в Україну навіть у серпні, але ці терміни є дуже оптимістичними.

Нагадаємо, що ще півроку тому, 25 січня 2023 року, президент США Джо Байден оголосив, що до України будуть відправлені основні бойові танки США M1A1 Abrams. Тоді ж було заявлено про плани передати ЗСУ 31 такий танк. Байден попереджав, що для реалізації поставки танків Abrams знадобиться час, який США намірені використовувати для підготовки та навчання українських військових.

Exit mobile version