Site icon Hetman News

Московський суд наклав штраф на музиканта Бориса Гребенщикова за “дискредитацію російської армії”

Тверський суд Москви призначив адміністративний штраф у розмірі 50 тисяч рублів музиканту Борису Гребенщикову, якого визнали винним у “дискредитації Збройних сил РФ” (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП РФ), повідомляє “Інтерфакс“.

Згідно з матеріалами справи про адміністративне правопорушення, претензії до Гребенщикова виникли через його інтерв’ю, розміщене на одному з каналів на YouTube, йдеться в повідомленні.

Захист музиканта просив припинити провадження по справі, вказавши, що він висловив приватну думку в інтерв’ю.

У січні 2023 року в інтерв’ю NEWSru.co.il про війну, розпочату проти України керівництвом РФ, Гребенщиков казав так: “Уявіть собі: школа, і на перерві великий хлопчик б’є маленького. Яка буде реакція людей? Чи можливо, що великий б’є маленького, а всі навколо стоять і з повагою дивляться на це? Навіть в школі це неможливо. Зараз саме це відбувається. Великий хлопчик б’є маленького, а уся решта світу стоїть навколо, дивиться і боїться щось сказати з політичних міркувань. Ми своєю музикою просто намагаємося нагадати про те, що існують загальнолюдські цінності. Те, що зараз відбувається, – це порушення кодексу загальнолюдських цінностей, існуючого багато тисяч років. А ми завжди робили одне й те саме. Намагалися нагадувати про ці цінності”.

Exit mobile version