Site icon Hetman News

Путін підтвердив загибель Пригожина

У Кремлі вперше прокоментували катастрофу бізнес-джета засновника ПВК “Вагнер“.

Президент Росії підтвердив загибель Євгенія Пригожина та його прибічників унаслідок падіння бізнес-джета Embraer у Тверській області.

Володимир Путін назвав померлого керівника найманців терористичного угрупування “Вагнера” “талановитим бізнесменом”, людиною “складної долі”, яка робила помилки у житті.

Голова російської держави висловив співчуття родинам пасажирів і членів екіпажу розбитого літака. Літак Євгенія Пригожина розбився точно через два місяці після неуспішного заколоту. Тоді “вагнерівці” захопили центр Ростова-на-Дону, пізніше колону найманців повернули за 200 км від Москви, як вважалося, після переговорів з Александром Лукашенком і отримання гарантій безпеки.

Серед версій надзвичайної події у Тверській області – запуск протиповітряної ракети та вибух бомби, встановленої на борту літака. Про те, що літак міг впасти через “зовнішні впливи”, пишуть кілька російських та світових ЗМІ та телеграм-каналів.

За підтвердженням агентства Associated Press з посиланням на американську розвідку, літак розбився “в результаті навмисного вибуху”. За словами Володимира Путіна, “зараз проводяться експертизи: як технічні, так і генетичні, це потребує певного часу”. Голова Кремля додав, що розслідування “буде доведено до кінця”.

Раніше видання “Фонтанка” повідомляло з посиланням на джерела, що обгорілі тіла загиблих “не піддаються візуальному визначенню”.

Проти лідера найманців Пригожина були введені санкції США, Канади та Євросоюзу

Exit mobile version