Site icon Hetman News

Скажи мені хто твій друг, і я скажу, хто ти: друг Росії – Іран, має плани щодо окупації Азербайджану

Іран активно підтримує Росію не лише через загальну ворожнечу до Заходу – в такому випадку Китай також повинен був би постачати зброю РФ. Корені ірано-російського альянсу глибші і пов’язані з загальним імперським ставленням до своїх сусідів, зазначається в статті, опублікованій у EuReporter.

◾️ Росія вважає Україну частиною своєї сфери впливу через історичні та культурні зв’язки, “незаконно” відірвану від себе, і відмовляє їй у праві на самостійну зовнішню політику та справжній суверенітет. Так же само Іран ставиться до Азербайджану, називаючи його частиною своєї території та загальної іранської нації, яка не має права на побудову союзних відносин з Туреччиною та Ізраїлем, який Іран не визнає. Тільки Іран і Росія сьогодні виступають за знищення інших суверенних держав.

◾️ Подібно до того, як Росія висилала агентів впливу до України, Іран здійснює підривну діяльність в Азербайджані. Недавно азербайджанські спецслужби затримували або депортували групи іранських шпигунів та проіранських пропагандистів.

◾️ Росія перед повномасштабною війною неодноразово проводила навчання на кордонах України. Іран з 2020 року вже тричі проводив навчання на кордоні з Азербайджаном і активно постачає зброю Вірменії.

Exit mobile version