Site icon Hetman News

Список “No List”: Куди краще не їхати у відпустку у 2024 році

Список 2024 "No list"

У 2024 році у списку “No List” опинилися дев’ять місць у всьому світі з різних причин: від надмірного туризму та забруднення довкілля до проблем з доступом до питної води.

Туристичне видавництво Fodor’s визначило популярні місця, куди краще не вирушати у відпустку у 2024 році, повідомляє unian.net.

  1. Венеція (Італія) – місто на воді зазнає труднощі через надмірний наплив туристів і досі не може вирішити цю проблему. З 2024 року Венеція встановлює скромну плату за вхід, але експерти не вважають це ефективним заходом для стримування туристів.
  2. Афіни (Греція) – перенаселеність і відсутність затверджених стратегій управління туристичними потоками шкодять Акрополю, порушуючи традиційний спосіб життя в сусідніх районах.
  3. Гора Фудзі (Японія) – відвідувачі не усвідомлюють повністю ризики підкорення гори Фудзі, що призводить до фізичних небезпек і перенасичення священної вершини.
  4. Національний пам’ятник гори Сан-Габріэль (Каліфорнія, США) – кількість відвідувачів без нагляду та недостатня екологічна обізнаність спричинили погіршення стану природи для округу Лос-Анджелес.
  5. Бухта Халонг (В’єтнам) – керування туристичними водними маршрутами разом із розширенням рибальських спільнот призвели до забруднення води мусором і дизельним пальним.
  6. Пустеля Атакама (Чилі) – неоднозначне сприйняття як кращого природного ресурсу проти реальної екологічної дбайливості управління в цій пустелі.
  7. Озеро Верхнє (США/Канада) – величезне прісноводне озеро стикається з проблемами через вживання риби, екологічні загрози та наслідки перенасиченого туризму, особливо на Верхньому півострові штату Мічиган.
  8. Ріка Ганг (Індія) – головна річка Індії має проблеми через стічні води та “плавуче” забруднення, що загрожує дельфінам, також це підсилюється активним рекламуванням розкішних річкових круїзів по Гангу.
  9. Ко Самуі (Таїланд) – нестача прісної води негативно впливає на острів через активний потік туристів, що використовують 70% місцевих водних ресурсів.
Exit mobile version