Site icon Hetman News

Світ втрачає Венецію: ЮНЕСКО занепокоєна станом славетного міста

ЮНЕСКО рекомендувала включити Венецію та Венеціанську лагуну до списку Світової спадщини, яка перебуває під загрозою.

За думкою організації, місто та його околиці можуть бути втрачені через зміни клімату та негативний вплив туризму. ЮНЕСКО закликала владу Італії докласти максимальних зусиль для вирішення “цих застарілих проблем”.

Також організація попросила Італію звітувати про результати досліджень ризиків, які можуть становити проходи круїзних лайнерів та інших великих суден у безпосередній близькості до Венеції.

ЮНЕСКО закликала прийняти рішення про перенесення великих суден в порти, що знаходяться далеко від міста. Також там нагадали, що підйом рівня моря та інші екстремальні погодні явища загрожують цілісності Венеції.

“Комітет Світової спадщини скаржиться на те, що звіти про досягнення попередніх рішень комітету не відображають значного прогресу в вирішенні постійних і складних проблем”, – підкреслили в організації.

Окремо ЮНЕСКО висловила занепокоєння планами щодо будівництва в Венеції та поблизу неї. Великі інфраструктурні проекти, на думку фахівців, можуть спричинити разом з іншими факторами “незворотні зміни об’єкта”. “Деякі з цих застарілих проблем вже призвели до погіршення характеристик та атрибутів об’єкта, особливо пов’язаних з його культурною та соціальною ідентичністю та цілісністю”, – заявили в ЮНЕСКО.

Exit mobile version