Site icon Hetman News

Технології для всіх: В США почали продавати кнопкові смартфони на базі Android для сліпих людей

Американська компанія RAZ Mobility, що спеціалізується на мобільних асистивних технологіях, представила смартфон SmartVision 3, розроблений спеціально для людей з порушеннями зору. Пристрій працює на операційній системі Android та поєднує в собі сенсорний екран та фізичну клавіатуру.

SmartVision 3 оснащений низкою функцій, спрямованих на комфортне користування та безпеку сліпих та слабозорих користувачів. Наприклад, він має спеціальну кнопку для виклику голосового помічника Google Assistant, що дозволяє керувати телефоном голосом та вводити текст. Також смартфон постачається з додатками, які допомагають визначати номінали купюр, кольори, рівень освітлення та збільшувати зображення на екрані.

Крім того, SmartVision 3 може розпізнавати об’єкти та виконувати дії за допомогою спеціальних NFC-міток, які додаються до пристрою. Для зарядки телефону передбачено бездротовий зарядний пристрій з тактильними маркерами.

Смартфон отримав компактний дизайн з 3,5-дюймовим сенсорним екраном та Т9-клавіатурою. На задній стороні пристрою встановлено сканер відбитку пальця, дві камери на 16 та 2 Мп, а спереду – селфі-датчик з роздільною здатністю 5 Мп. Також відзначається наявність роз’єму для карт пам’яті та навушників, підтримка 4G, Wi-Fi, Bluetooth та NFC.

SmartVision 3 доступний в США у базовій комплектації за 530 доларів, а версія з комплектною бездротовою зарядкою, чохлом, захисною плівкою, ремінцем, а також з попередньо встановленим GPS-додатком та рідером електронних книг і документів обійдеться в 600 доларів.

Exit mobile version