Site icon Hetman News

У Туреччині вперше в світі розроблено підводну міну великого радіусу дії

Перша в світі “розумна” підводна міна великого радіусу дії (UCA) створена в Туреччині. Вона може бути скинута з великих висот з винищувачів F-16 та безпілотників Akinci і Aksungur, що робить її недосяжною для мало- та середньовисотних засобів ППО, повідомила газета Star у вівторок.

Розробка буде представлена на проходячій у Стамбулі міжнародній виставці оборонної промисловості. Міна створена консорціумом Турецької компанії машинобудівної та хімічної промисловості, фірми KOC Defense та Ради з технологічних досліджень, яка входить до Турецького науково-дослідного інституту оборонної промисловості.

Метою проекту, як підкреслюють розробники, є перетворити боєприпаси загального призначення MK-84 на наступальні морські міни. Для цього творці міни інтегрували в неї комплект крилатого наведення, інтелектуальний наповнювач для виявлення цілей та міно-пусковий пристрій. Аеродинамічні характеристики UCA дозволять літакам та безпілотникам встановлювати міни віддалено на виходах із військово-морських баз противника і на транзитних шляхах, не ризикуючи потрапити під вогонь, йдеться у публікації.

Exit mobile version