Site icon Hetman News

Українська фехтувальниця була дискваліфікована на чемпіонаті світу за відмову пожати руку росіянці

Українська саблістка Ольга Харлан відмовилася пожати руку суперниці з Росії Анни Смирнової після перемоги у поєдинку на чемпіонаті світу з фехтування, який проходить у Мілані з 22 по 30 липня.

Зустріч 1/32 фіналу завершилася з рахунком 15:7 на користь українки. Після поєдинку Смирнова запропонувала Харлан пожати одна одній руки, але українка відповіла, протягнувши саблю, не давши суперниці наблизитися для рукостискання. Потім українка повернулася і покинула спортивну площадку. Смирнова звернулася до суддів.

В результаті Харлан була дискваліфікована. Судді допустили українку до наступного раунду, але потім не дозволили вийти на поєдинок проти представниці Болгарії Йоани Ілієвої.

Раніше український фехтувальник Ігор Рейзлін відмовився від поєдинку в індивідуальному шпажі з росіянином Вадимом Анохіним.

Українські фехтувальники прийняли участь у чемпіонаті світу на наступний день після того, як Міністерство молоді та спорту України припинило бойкот міжнародних змагань, де спортсмени з Росії або Білорусі виступають в нейтральному статусі.

Exit mobile version