Site icon Hetman News

В Японії вчені змогли виростити штучні органи

Науковці з Національного наукового інституту RIKEN в Японії розробили пристрій, що використовує шари гідрогелю в кубічній структурі. Це дозволяє дослідникам створювати тривимірні органи, які вирощені в контрольованих умовах. Про це повідомляє SciTech Daily.

Цей пристрій може змінити підхід до тестування лікарських препаратів. Крім того, така технологія може розкрити, як тканини розвиваються, і сприяти більш вдосконаленим методам вирощування штучних органів.

Фахівці довго намагалися створити органели – тканини, подібні до реальних органів, але вирощені в лабораторії – для відтворення біологічного розвитку. Виникнення органоїдів, які функціонують аналогічно до справжніх тканин, важливо для розробки медичних препаратів, оскільки необхідно зрозуміти, як вони пересуваються через різні органи.

Це також допоможе сформувати уявлення про процес розвитку органів – це крок у напрямку вирощування живих органів.

Проте розробка органоїдів виявилася несамостійною задачею. У природі тканини розвиваються складним процесом, тоді як клітини органоїдів, вирощені в лабораторії, зазвичай ростуть в однорідних умовах. Для цього може бути використаний 3D-друк або мікрофлюїдні технології, які потребують спеціалізованого обладнання та технічних навичок.

Раніше було повідомлено, що вчені вперше змогли перелити кров людини, яку вони виростили в лабораторних умовах.

Exit mobile version