Site icon Hetman News

Вадима Рабіновича підозрюють у державній зраді, надіслано запит до Ізраїлю

Офіс Генерального прокурора України оголосив, що колишньому народному депутату України, Вадиму Рабіновичу, повідомлено про підозру у державній зраді. Фотографія, яка ілюструє офіційне повідомлення, заблурена, а ім’я підозрюваного не називається.

За даними УНІАН, РБК-Україна та інших українських ЗМІ, йдеться про колишнього депутата Верховної Ради України від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадима Рабіновича. Це очевидно і за знімком у телеграм-каналі офісу Генерального прокурора України, хоча обличчя на фотографії приховано.

“Національному депутату України IX скликання з забороненої наразі політичної партії “ОПЗЖ” повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). За даними слідства, будучи народним депутатом України, з 2019 по 2021 роки підозрюваний у своїх численних виступах та інтерв’ю систематично оприлюднював та розповсюджував серед населення України маніпулятивні висловлювання. Вони несли шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Росії досягати своїх військово-політичних цілей і забезпечувала державі-агресору ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Також він розповсюджував серед політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію”, – заявлено в повідомленні Генеральної прокуратури України.

РБК-Україна пише: “Повідомлення про підозру здійснено шляхом надсилання відповідного запиту про міжнародну правову допомогу в Ізраїль, де зараз переховується колишній нардеп. Рабіновичу загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна”.

Exit mobile version