Site icon Hetman News

Відповідь російському імперіалізму: МЗС Грузії надало відповідь на заяву Медведєва щодо приєднання Абхазії та Південної Осетії до Росії

Міністерство закордонних справ Грузії відреагувало на заяви колишнього президента Росії Дмитра Медведєва, який вирішив висловити думку про приєднання окупованих грузинських територій – Абхазії та Південної Осетії – до Росії.

Грузія закликала Росію “дотримуватися основоположних принципів і норм міжнародного права та виконувати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року”.

“У 15-ту річницю серпневої війни 2008 року заява заступника секретаря Ради безпеки РФ є продовженням політики окупації грузинських територій Російською Федерацією та спробою порушити суверенітет та територіальну цілісність Грузії”, – зазначено у заяві.

Там підкреслили, що у Тбілісі “твердо прихильні політиці мирного врегулювання конфлікту” для забезпечення деокупації територій Грузії та “примирення та мирного співіснування між населенням, розділеним у результаті війни”.

У статті для російської газети “Аргументи і факти“, опублікованій 22 серпня, Дмитро Медведєв заявив, що “приєднання” Абхазії та Південної Осетії до Росії може бути реалізовано за певних обставин.

Exit mobile version