Site icon Hetman News

Влади Німеччини та Польщі наближаються до укладення угоди про створення сервісного центру з ремонту танків Leopard та іншої техніки, яка надається Збройними силами України

Переговори мають завершитися найближчими днями до саміту НАТО 11-12 липня у Вільнюсі, заявив посол Німеччини в Польщі Томас Баггер. За його словами, цей центр буде використовуватись для постачання дуже необхідних запасних частин для обладнання німецького виробництва.

Канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив у Парижі на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та французом Еммануелем Макроном, що тривалі переговори про цей центр майже завершилися. Німеччина постачає Україні танки Leopard, ППО системи, такі як Patriot і Iris-T, а також протиповітряні гармати Gepard. В найближчому майбутньому їх можна буде ремонтувати близько до полів бою.

Польща, яка також постачала танки Leopard в Україну, кілька місяців критикувала Німеччину, перш ніж Шольц дав зелене світло для поставок у січні. Поставки запасних частин старішим моделям Leopard з Німеччини також стали джерелом тертя між Варшавою та Берліном.

Сервісні центри також створені в Словаччині та Румунії.

Exit mobile version