Site icon Hetman News

Вони стали більш доступними: Tesla випустила бюджетні версії легендарних моделей Model S та Model X

Американський виробник автомобілів Tesla розпочав продаж менш дорогих версій автомобілів Model S та Model X у США зі зменшеним запасом ходу на тлі жорсткої конкуренції на ринку електромобілів, повідомляє MarketWatch.

Вартість автомобілів із новою конфігурацією (Standard Range) становить на $10 тисяч менше, ніж у попередніх версій.

Ціна (в США) на Model S Standard Range складає $78 490, що на 11,3% менше, ніж у звичайної Model S, а Model X у бюджетній комплектації обійдеться в $88 490, на 11,2% дешевше за старшу версію.

При цьому запас ходу електрокарів був знижений майже на чверть: до 515 км з 652 км для нової Model S та до 433 км з 560 км для менш дорогої конфігурації Model X.

Постачання молодших версій електрокарів розпочнуться у вересні-жовтні 2023 року.

Компанія знижує ціни на свою автопродукцію по всьому світу з початку 2023 року, причому найбільші корекції спостерігаються на висококонкурентному китайському ринку, де деякі моделі Tesla коштують вдвічі менше, ніж у США та Європі.

Акції автовиробника втрачають у ціні 1,2% під час попередніх торгів 15 серпня. З початку поточного року їх вартість збільшилась майже удвічі, у той час, як індекс Nasdaq Composite за цей же період зріс на 31,7%.

Exit mobile version