Site icon Hetman News

Як італійські міста змагаються за право проведення бою між Маском та Цукербергом?

Більше півсотні міст і сіл по всій Італії претендують на проведення поєдинку між головами Meta та Х.

Від рівнин північної Італії до скельних узбережжів Сицилії – села і провінції, мегаполіси та цілі регіони втягнуті у боротьбу за право провести поєдинок між Ілоном Маском і Марком Цукербергом.

Попри те, що ці двоє надзвичайно багатих людей досі не домовились, чи відбудеться поєдинок взагалі, невизначеність не заважає регіональним та міським владам пишатися визначними пам’ятками, археологічними пам’ятниками, з метою привернути увагу двох впливових людей світу.

Маск і Цукерберг вже близько двох місяців публікують пости у своїх соціальних мережах, обговорюючи варіант провести бій у клітці. Його ще в червні озвучив засновник Tesla та SpaceX: “Я готовий до поєдинку у клітці, якщо він готовий”. На що глава Meta відповів: “Вказуй місце”.

Ідею змагатися в “епічному місці” в Італії запропонував Маск, пізніше заявивши, що навіть домовився про це з італійським прем’єр-міністром Джорджо Мелоні та міністром культури Дженнаро Санджуліано. 11 серпня Міністерство культури Італії опублікувало заяву Санджуліано, в якій говорилося, що він мав дружню розмову з Маском і вони працюють над організацією події “з повагою і повною охороною місця”, де вона відбудеться.

Міністр також пояснив, що в якості подарунка буде зроблено значне пожертвування двом італійським дитячим лікарням. Імена благодійників та точну суму він не назвав, але згадав про “багато мільйонів євро”.

Санджуліано виключив можливість проведення бою в Колізеї, що викликало хвилю заявок від понад півсотні італійських міст і сіл, на території яких є давні амфітеатри.

Так, пропозиції надійшли з Помпеї і Верони, відомих своїми пам’ятками архітектури.

Мер Помпеї Карміне Ло Сапіо впевнений: його місто – найкращий варіант. “Помпеї – найкраще місце для проведення змагання Ілона Маска та Марка Цукерберга… Виходячи з моїх інституційних контактів, я думаю, що вибір паде на Помпеї. Я налаштований оптимістично”.

Серед інших, менш очевидних кандидатів – Таорміна на Сицилії, зі своїм 1700-річним амфітеатром, розташованим на вершині пагорба з видом на Йонічне море. На південно-західній околиці Риму розглядається варіант 2000-річного амфітеатру в центрі Остія-Антики.

Роберто Оккьюто, глава регіону Калабрія, запропонував свою територію як поле бою, але не вказав конкретне місце. “Це може стати альтернативою звичайним варіантам і чудовою можливістю нагадати про тисячолітню історію давніх цивілізацій, займатися благодійністю і популяризувати території”, – зазначається у його заяві.

Суперники, судячи з усього, налаштовані рішуче: в мережі з’явилися фото та відео з тренувань бізнесменів разом зі зірками UFC. А поки вони готуються, з населених пунктів з усієї Італії продовжують надходити заявки з надією привернути великі інвестиції та увагу світової громадськості, ставши місцем “битви століть” – Цукерберга проти Маска.

Exit mobile version